Девин и Чепеларе се включват в благотворителната акция в помощ на журналистката от БНТ Валя Крушкина

Публикувана на 15.06.2012 | 10:16
1029 прочитания

Общините Чепеларе и Девин се включват в благотворителната акция в помощ на журналистката от БНТ Валя Крушкина. БНТ и Община Девин организират Дни на на благотворителността - от 21 до 23 юни. На 21 юни - в Деня на Валя, ще бъдат поставени кутии в  Девин и при пещерата Дяволското гърло, където всеки може да пусне своето дарение.
На 22 юни ще се проведе благотворителен базар с книги на съвременни български поети, дарени от тях с автограф, за да се съберат средства за лечението на Валя.
На 23 юни за всички граждани и гости на Девин ще пеят Коцето Калки и Искрен Пецов. Концертът е пред Културния дом, а негов водещ ще бъде журналистката от БНТ Надя Обретенова.
Инициативата продължава община Чепеларе, където Дните на благотворителността ще са от 3 до 5 юли. На 3 юли в града ще бъдат поставени кутии за дарения. На 4 юли ще се играе благотворителен турнир по тенис на корт. На 5 юли на площад "Олимпийски" общината организира голям концерт. В него ще участват фолклорни състави от ОДК и певците Веселин Маринов, Тони Димитрова и Нелина. Всички събрани средства се предоставят за лечението на Валя Крушкина.

Както мнозина вече са научили от новините, журналистката от БНТ Валя Крушкина се нуждае от помощ за лечение. Тя страда от тежко онкологично заболяване и Българската национална телевизия призова всички - да помогнем на Валя! Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов обяви 21 юни за Ден на Валя!

© Родопчани