Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Димчо Михалевски уважи Чепеларе за празника на града

Димчо Михалевски уважи Чепеларе за празника на града

Публикувана на 24.05.2012 | 14:37
1363 прочитания


Народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски уважи празника на община Чепеларе. Той бе специален гост за тържествата по случаи празника на града и Денят на славянската писменост и култура. Михалевски, заедно с кмета на общината Тодор Бозуков приветства участниците в шествието по случай 24 май, а след това поздрави всички жители на общината . “Скъпи приятели от Чепеларе, поздравявам ви с празника на Славянската писменост и култура, и празника на Чепеларе. На днешния ден ние най-напред трябва да благодарим на нашите учители, за това, че десетилетия наред образоват и дават знания на родопчани. Да благодарим на хората на духа и културата, които ежедневно в не много леки времена пазят българският дух за поколенията напред. Да благодарим на всички преподаватели за дадените знания. Трябва да помним, че нашите деца и бъдещите поколения имат нужда от нашата грижа. За това пожелавам да сте живи и здрави и още дълги години да запазите хубавите традиции, като всяка година да се събирате випуск след випуск, поколение след поколение. Тук, в сърцето на Родопите българският дух никога да не угасва”, заяви Михалевски. 

Чепеларе е сред малкото родопски градове, в които традициите за 24 май са живи. Хиляди жители и гости на града приветстваха традиционното шествие, в което участват децата от детските градини, училищата и професионалните гимназии в града. По традиция с шествието бяха изпратени и абитуриентите от випуск 2012г. , а среща с манифестацията си дадоха и випуските, завършили преди 5,10, 15 и 20 години. Шествието продължи повече от час. Чепеларе е първият родопски град, получил общ устройствен план, първият електрифициран град в планината. Тази година се навършват и 90 години от построяването на първата водно-електрическа централа. Градът се гордее и с единствената на Балканския полуостров фабрика за ски и мощни горски кооперации. По случай празникът на града бе изнесен концерт на Ансамбъл “Родопа”. Инж. Михалевски поздрави много от културните дейци на града, ръкува се и с десетки граждани, изпълнили площада за празника. Той разговаря и с общтинските съветници на БСП Радост Петрова и Пантелей  Мемцов, с които обсъдиха обстановката в общината.