Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Димитър Настанлиев, ГЕРБ: Младежката безработица може да се преодолее чрез отварянето на много оперативни програми

Димитър Настанлиев, ГЕРБ: Младежката безработица може да се преодолее чрез отварянето на много оперативни програми

Публикувана на 16.04.2013 | 13:46
1209 прочитания


Безработицата в последните няколко години в България заема едно значително място, тя се превръща в основен проблем както за цялата страна, така и за нашия регион, споделя кандидат-депутатът от ПП ГЕРБ от Смолянска област Димитър Настанлиев.

„Безработицата засяга голяма група от хора – т.нар. рискови групи, но тази безработица може би е създадена от липсата на професионално образование, което се търси на трудовия пазар, може би от там има един малък процент, който създава тази безработица”, посочи Настанлиев и допълни, че другият процент е този, който се създава от ниското заплащане, което е към икономическата рамка в този момент, както и това, че се намираме се в глобална икономическа криза, което допълнително свива трудовия пазар. „Мерките, които смятаме, че биха подпомогнали излизането на България от тази криза и от младежката безработица конкретно, са създаване на нови работни места от самите младежи, отварянето на много оперативни програми, които да са достъпни за младите хора – да работят сами за себе си, а не да служат на някого и да обслужват нечии интереси”, заяви още кандидат-депутатът от ПП ГЕРБ-Смолян.

По думите му, това е една от по-ярките мерки, които биха извели голяма част от младите хора от бюрата по труда. „Както знаем, Смолянският регион е труднодостъпен. Единственият начин за достигане на която и да е точка в Родопите, става единствено чрез автомобил, нямаме развит железопътен транспорт, летище. Затова е важно да имаме инфраструктура, за да развиваме каквито и да било дейности – производство, услуги, туризъм. Хората използват популярната фраза, че „Асфалт не се яде”, но асфалтът създава заетост”, посочи Димитър Настанлиев. „След като създадем такива условия за развитието на каквито и да било дейности, би довело до по-голяма заетост и до по-големи икономически коефициенти, които биха задоволили общият БВП на страната ни”, заключи кандидат – депутатът от ПП ГЕРБ-Смолян.
Димитър Настанлиев е осми в листата за кандидат –депутати от ПП ГЕРБ от Смолянска област, роден е в гр. Девин през 1984г., работи в община Смолян, има икономическо образование в Стопанската академия в гр. Свищов.