Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Директорът на ОД МВР – Смолян ще участват на конференция в Брюксел по проект ХЕРА

Директорът на ОД МВР – Смолян ще участват на конференция в Брюксел по проект ХЕРА

Публикувана на 10.12.2012 | 11:49
926 прочитания


Началникът на Областната дирекция на полицията в Смолян комисар Кирил Хаджихристев и говорителят на ОД на МВР-инспектор Добрина Ангелиева – Табакова взеха участие в заключителната среща по проект „ХЕРА". Международнят форум се провежда в рамките на два дни в белгийската столица Брюксел. На конференцията присъстват представители на Европейския съд по правата на човека, на Европейския икономически и социален комитет, висши служители от Местната полиция на Валенсия, Испания, полицията на Западен Йоркшир-Лийдс, Великобритания, Местната полиция на Брашов, Румъния и др.
По време на конференцията и срещата ще се дискутират резултатите от проекта, както и въпроси, свързани с направените предложения и препоръки за изработване на обща Европейска законодателна рамка за подобряване на намесата на полицията в случаите на насилие, основано на пола.
Проектът „ХЕРА" имаше за цел от една страна да се хомогенизират протоколите на полицейската работа в Европейския съюз по отношение на насилието, основано на пола в рамките на три различни области: превенция, интервенция и защита на жертвата и от друга страна - да се стандартизират протоколите и методите за събиране на емпирични данни, което в крайна сметка да даде възможност за по-стриктни проучвания по въпроса и по-фокусирани общи решения в бъдеще, свързани с настоящи или бъдещи Европейски законодателства.