Доброволци от Смолян чистят опасни дерета в града

Публикувана на 08.08.2014 | 16:46
1185 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Доброволци от Доброволното формирование към община Смолян стартираха акция по почистване на опасни дерета в града, информираха от пресцентъра на родопската община.

Действията им са подтикнати от нестихващите в цялата страна проливни дъждове, които взеха жертви и причиниха редица щети в много населени места. Вчера доброволците почистиха голяма част от дерето, разположено непосредствено до хотел „Макрелов” и жилищни постройки в квартал Райково. Дерето попада в списъка на община Смолян с потенциално опасни обекти, които биха нанесли сериозни щети при проливни дъждове.
 
Доброволците премахнаха голямо количество паднала дървесна маса, клони, храсти, гуми и много битови отпадъци, които запушват дерето и създават реална опасност от образуване на приливна вълна в случай на по-сериозни валежи. „Изключително удовлетворени сме от свършеното, но имаме нужда от още човешки ресурс. Във формированието има свободни места и продължаваме да набираме нови членове”, коментира ръководителят на доброволците Александър Караджов.
 
Доброволното формирование към Община Смолян е сред първите, регистрирани в страната, функциониращо от 2013 г, като доброволците са преминали първоначален курс на обучение за изпълнение на основните дейности по защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.
© пресцентър на община Смолян