Домакините от Момчиловци изненадаха азиатските си гости с песен на китайски в акомпанимент на каба гайда

Публикувана на 09.09.2017 | 15:20
5063 прочитания


​Китайската делегация, която пристигна в родопското село Момчиловци за Фестивала на киселото мляко бе посрещната от домакините по стара българска традиция с пита с мед. Родопчаните изненадаха гостите си с песен на китайски в акомпанимент на каба гайда, която бе изпълнена от курсистите, завършили обучението по китайски език и култура. От своя страна китайските им приятели от Брайт Деъри ги изненадаха с невероятното изпълнение на певицата Lu Jia Li.

Фестивалът бе открит от г-н Иван Тодоров, зам. министъра на туризма Милко Теофилов, посланика на Китай и висши ръководители на Брайт Деари - основен спонсор на събитието.

Официалните гости на фестивала от Китай и България заедно откриха българския проект на Брайт Деъри-Автентична ферма "Момчиловци-Брайт". Инвестицията е българо-китайска и се очаква строежът да започне напролет.

По време на фестивала ще бъде проведен Националният конкурс „Кралица на Киселото мляко – Мис Родопи“.

Фолклорна програма от Родопите поддържа настроението на гостите и през трите дни, а художници от Китай рисуват пано с родопски мотиви върху сграда в центъра на родопското село.

Image title