Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Дора Янкова: Настоях пред премиера да не се пипат парите за детското отделение в смолянската болница

Дора Янкова: Настоях пред премиера да не се пипат парите за детското отделение в смолянската болница

Публикувана на 23.09.2014 | 12:13
1018 прочитания
снимка: www.bsp.bg
снимка: www.bsp.bg


Искаме промяна в управлението на Смолян, защото се оказва, че кварталните проблеми не са приоритет за местните власти. С тези думи жителите на смоленския квартал „Каптажа“ посрещнаха водача на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова и шестия в листата Светослав Димитров.  „Поисках работна среща със служебния премиер проф. Георги Близнашки и го помолих да не пипат парите за ремонта на детското отделение на болницата в Смолян“, съобщи Дора Янкова в началото на срещата. Тя е връчила на служебния премиер подписката, инициирана от социалистите, около която се обединиха водачите на листи на основните партии в Смолян, участващи в изборите на 43-о Народно събрание.
 
В предизборната среща участие взеха и адвокат Милко Гавазов, ръководител на групата общински съветници в Общински съвет – Смолян и Рабие Кьосева, ръководител на предизборния щаб на левицата в Смолянско и общински съветник. Местните подкрепиха политиката на БСП в 42-ото Народно събрание, основните акценти от която бяха очертани от Светослав Димитров.
 
На срещата хората се оплакаха от липсата на подкрепа за развитие на квартала и посочиха лошото състояние на инфраструктурата и недобрите битови услуги. Опасни свлачища, черни пътища, улици, осеяни с дупки, лошо поддържане през зимата и фалирали над 15 заведения и семейни хотели за последните три години, бяха само част от проблемите, срещу които хората се противопоставиха.
 
Дора Янкова напомни, че именно с решение на ГЕРБ кв. „Каптажа“, ж.к. „Миньорските блокове“ и ж.к. „Петровица“ са изключени от Интегрирания план за развитие, с което трите жилищни района са лишени от възможности за развитие с европейски средства. „БСП предвиждаше с евросредства да развиваме именно тези три квартала, които имат най-голяма нужда, но ГЕРБ прецени, че най-модерните части на Смолян имат нужда от още инвестиции“, посочи Янкова.
 
Янкова прикани хората да подкрепят мощно БСП на 5 октомври, гласувайки с номер 22 в бюлетината. Тя се ангажира, че за социалистите основният приоритет ще бъде увеличени на пенсиите, тъй като размразяването на „швейцарското правило“ е недостатъчно за възрастните хора. „За съжаление нито ДПС, нито ГЕРБ ни подкрепиха за по-високи пенсии в 42-ото Народно събрание, затова ни подкрепете вие“, призова водачът на листата на левицата.
© Пресцентър на БСП - Смолян