Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Дора Янкова: Ще се търсят мерки за по-ранно пенсиониране

Дора Янкова: Ще се търсят мерки за по-ранно пенсиониране

Публикувана на 02.09.2013 | 15:30
1270 прочитания


Народният представител от Коалиция за България Дора Янкова уважи традиционния празник на село Смилян – „Бащино огнище”. В известното родопско село тя бе придружена от областният управител на Смолян Димитър Кръстанов и общинските съветници от левицата Рабие Кьосева, Иван Апостолов, Радой Краев и Георги Кисьов.

От официалната сцена Янкова поздрави всички жители и гости на Смилян с празника. Тя подчерта, че това е начин за съхранение и популяризиране на местните обичаи, фолклор и традиции.

 

„Смилян е сред най-красивите, модерни и успяващи села. Ще направим всичко възможно то да  продължи да бъде притегателен център за младите семейства, както и успешна туристическа дестинация”.

Янкова акцентира и с работата си в Народното събрание, изброявайки предприетите мерки, засягащи и Родопите.

Тя подчерта  приетите социални придобивки, сред които увеличението на помощите за отглеждане на дете, увеличената помощ за първокласници, улеснения достъп на граждани до енергийни помощи. „Радвам се, че успяхме да премахнем несправедливостта на ГЕРБ, които с процедурни хватки забраниха на хората да събират дърва за огрев в горите”, каза още народният представител.

 

Дора Янкова подчерта, че в новия политически сезон, който предстои, ще започне работа по пенсионната система. За региони като нашия – с висока безработица, липса на работни места и разпокъсани населени места ще се търсят мерки за по-ранно пенсиониране, при недостиг от две години.

Замразява се и увеличението на възрастта за пенсия. „Икономическият рестарт за региона, заложен в програмата на правителството, ще доведе и до повече работни места”, категорична бе Янкова.

 

Поздрав към жителите отправи и областният управител инж. Димитър Кръстанов.

Той поднесе и поздравителен адрес от вицепремиера Даниела Бобева.

© www.dorayankova.bg