Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Дора Янкова: Винаги с ЕС и никога против Русия

Дора Янкова: Винаги с ЕС и никога против Русия

Публикувана на 30.09.2014 | 15:44
1045 прочитания
снимка: www.bsp.bg
снимка: www.bsp.bg


България не е изолирана от геополитиката. Факт е, че станахме част от нея, когато нашето правителство даде ход на строежа на „Южен поток“ през 2013 г. Това заяви Дора Янкова, водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ пред избиратели в кв. Устово на Смолян. Според нея замразеният строеж трябва да бъде възобновен. „Нашето разбиране е: винаги с Европейския съюз, но никога против Русия“, каза Янкова.
 
Тя подчерта, че за регионите и особено за Родопите трябва да се търсят начини за привличане на максимално средства от различни източници:  допълнително национално финансиране, пари от еврофондовете, от трансграничното сътрудничество и даде пример с успешната Публично инвестиционна програма на кабинета „Орешарски“. „Кметът няма да ви го каже. Той само говори, че общината е пред фалит, но нашето правителство даде допълнително на Смолян 10,3 милиона лева за спортни съоръжения, за улици, водопроводи“, припомни тя.
 
„Безкрайно щастлива съм, че успях да върна театъра. Беше страшно недоразумение правителството на ГЕРБ да закрие Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“, каза Янкова. Тя благодари за подкрепата на левите интелектуалци от столицата, които изградиха Инициативен комитет за неговото възстановяване.  
 
Известни творци с леви убеждения – Матей Шопкин, Йордан Милев и Лъчезар Еленков присъстваха на литературна вечер в Смолян в памет на убития на 30-годишна възраст поет Кирил Маджаров. Представена бе книгата с негови творби „Гордей се, Родопа“, издадена от Владислав Симеонов благодарение подкрепата на Дора Янкова. Маститите творци сравниха Маджаров с Никола Вапцаров и го нарекоха „поет от Родопа планина, който принадлежи на цялата българска култура“.
© Пресцентър на БСП - Смолян