Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Дора Янкова в Борино: Опонентите ни губят почва под краката си!

Дора Янкова в Борино: Опонентите ни губят почва под краката си!

Публикувана на 14.05.2014 | 11:05
1146 прочитания
снимка: www.bsp.bg
снимка: www.bsp.bg


Опонентите ни губят почва под краката си и вместо аргументи и градивни послания си служат с езика на омразата, лъжата и отричането на всичко позитивно, което се случва в Родопите. Това заяви народният представител от Коалиция за България Дора Янкова, която проведе серия от срещи в община Борино, съобщават от пресцентъра на ПП БСП.

В общинския център Янкова изрази недоумение от факта, че представителите на ГЕРБ, начело с областния лидер, който е оставил община Смолян на автопилот, обикалят района и говорят открито против болницата, която правителството на Орешарски възстанови. „Въпреки десетките смъртни случаи, въпреки болката и мъката на населението, което три години бе оставено на произвола, обикалят и говорят против болницата. Тези хора нямат морал, нямат угризения против съсипията, която оставиха”, заяви Янкова. Според народния представител при управлението на ГЕРБ регионът е бил оставен в „будна кома”. „Само за 11 месеца успяхме да привлечем сериозен финансов ресурс. Работи се за инфраструктурното обновление във всички общини. Разкриха се наново болниците в Девин и Рудозем, Родопският драматичен театър, възстановяваме условията за спорт в редица населени места, осигурихме редица инвестиции за подобряване на водоснабдяването“, обясни Янкова. Тя подчерта, че на 25 май населението на Смолянска област трябва да избере дали да продължи развитието на региона или отново да остане  „натикани в ъгъла“.„Това се разбира от посланията на опонентите ни, които не поемат ангажименти за областта, а само отричат, това което се случва“, категорична бе Янкова.

По думите й усилията на кабинета са насочени към разкриването на устойчиви нови работни места. „Разбираме важността на програмите за временна заетост, но те са временна мярка и след година хората отново се връщат на улицата, която преди това са мели за минимална заплата“, допълни депутатът  и добави, че към региона има инвестиционен интерес, който ще се развива.

В община Борино Янкова разясни визията на правителството за развитие на селското стопанство и акцентира върху факта, че през новия планов период ще има повече средства за малките ферми, от което ще може да се възползват всички жители на общината. Янкова подчерта, че подкрепата за болницата в Девин ще продължи.

Местните жителите изказаха подкрепата си към управлението на държавата. Бориници поискаха от депутата подкрепа за развитие на туризма, тъй като в момента до повечето природни забележителности няма екопътеки.

© пресцентър на ПП БСП