Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Доц. Антонио Антонов: "Децата от Родопите се отличават с по-добра издържливост, бързина и сила!"

Доц. Антонио Антонов: "Децата от Родопите се отличават с по-добра издържливост, бързина и сила!"

Публикувана на 23.01.2014 | 12:26
1662 прочитания


В началото на януари Изпълнителният директор на Българската федерация по хокей на трева доц. Антонио Антонов беше на посещение в рудоземското село Чепинци. Причината за визитата му беше свързана с провеждането на първия за годината лицензионен семинар на съдиите за хокей в зала.

Относно развитието на хокея в Родопите доц. Антонов сподели, че за първи път хокея поставя основи тук през 2005 година в село Баните. За тези 8 години са създадени 7 клуба, 6 от които са активни. По думите му винаги в държавните първенства има медалисти и от тази зона. Освен това в националните отбори вече има доста деца от родопската зона, които защитават името на България.

По неговите наблюдения трудолюбие и амбиция са качествата, с които се отличават родопските хокейсти. "Децата от Родопите се отличават с по-добра издържливост, по-добра бързина, сила. Общо взето моите скромни наблюдения са, че те изпреварват връстниците си поне с година в развитието на своите двигателни качества"- заяви изпълнителният директор на БФХТ.

Относно представянето на рудоземския клуб той отново даде положителна оценка. "През последните две години "Чепинци" е най-динамично развиващият се клуб в България и неслучайно те са в тройката отбори на България и при 12-годишните, 14-годишните и 16-годишните"- заяви доц. Антонов.

А относно личните му впечатления от родопския край, той сподели, че винаги му е изключително приятно, когато му предстои пътуване до Орфеевата планина и това е не само заради природата, а и заради хората.