Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Двадесет младежи от Кишпещ ще се запознаят с родопските традиции и обичаи, местната история и забележителностите

Двадесет младежи от Кишпещ ще се запознаят с родопските традиции и обичаи, местната история и забележителностите

Публикувана на 18.07.2017 | 12:56
3988 прочитания
Община Смолян
Община Смолян


​Двадесет младежи, участници в младежки обмен между побратимените Смолян и Кишпещ пристигнаха в Смолян. В рамките на девет дни гостите от Унгария ще вземат участие в редица инициативи, ще се запознаят с родопските традиции и обичаи, местната история и забележителностите на общината.

В програмата са включени посещения на защитената местност „Сосковчето”, екопътеките „Каньона на водопадите“ и „Невястата”, Момчилова крепост, пещерата „Ухловица”, крепостта „Калето” и др. Младежите ще посетят Историческия музей, Планетариума, къщата – музей „Ласло Наги” и село Широка лъка. 
Гостите от Кишпещ са настанени в чудесната база на Алибеевия конак в кв. Райково. Персоналът полага изключителни грижи, за да не липсва нищо на децата и да се чувстват добре. 
В проявите се включиха и двадесетте младежи от Смолян, които в рамките на този младежки обмен миналата седмица бяха на езерото Балатон.

Етикети: Смолян, Кишпещ
© Родопчани