Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Двама младежи по пътя към сбъдването на мечтите

Двама младежи по пътя към сбъдването на мечтите

Публикувана на 10.06.2017 | 15:56
6629 прочитания
Автор: Селвина Топалска


„Снимката е послание без код. Всички снимки ни служат, за да помним това, което забравяме. В това, както в доста други неща, те са противополжност на картините. Картините отбелязват какво вижда художника, а снимката за разлика от нея, може да смени значението си в зависимост от това, кой я гледа.“ – с тези думи бе открита дебютната изложба на Бетина Младенова и Дени Бисеров във фоайето на НЧ „Нов живот“ – село Чепинци.

Откриването на изложбата предизика интереса на малки и големи. Родители, близки, приятели и познати бяха сред гостите на изложбата. Всички те бяха посрещнати и зарадвани с малки подаръци - цитати, свързани с фотографията.

Идеята за изложбата е на библиотекарката към НЧ „Нов живот“ – село Чепинци, Садика Старевска. За нея младите фотографи бяха избрали любимите си портрети и пейзажи. Те ще останат достъпни за всеки желаещ да се докосне до изкуството им във фоайето на читалището в рамките на месец.

„Фотографията за мен е начин за измъкване от рутината.“ – казва Бетина. За нея да прави снимки като професионалист и да има професионален фотоапарат е детска мечта. От около 3 години тя вече е поела по пътя към осъществяването на мечтата си. Днес тя е част от клуба по фотография към НЧ „Христо Ботев“ – град Смолян.

За Дени интересът към фотографията се заражда преди около две години, когато започва да прави интересни снимки с камерата на телефона си. Стремежът да прави все по-хубави и по-качествени снимки го кара да си купи и фотоапарат през чийто обектив днес ни показва красотата на природата, която ни заобикаля.

Двамата фотографи разчитат единствено на своите умения и техника за направата на прекрасните снимки. Не използват никакви компютърни програми за подобряване на снимките, а резултатите наистина са зашеметяващи.

Бетина и Дени са категорични, че фотографията ще бъде тяхно бъдеще занимание, но все още не са решили дали ще бъде професионално или любителско.

„За мен фотографията е това, което за момента най-много ме вълнува и мисля да се занимавам с това в бъдеще.“ – споделя Дени.

Пожелаваме на Дени и Бетина това да е началото на фотографските им изяви и все по-често да ни радват със своите прекрасни снимки. Нека това бъдат първите ви стъпки към сбъдването на мечтите!

© Родопчани