Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Двама от най-богатите българи са от област Смолян

Двама от най-богатите българи са от област Смолян

Публикувана на 24.04.2012 | 16:38
4027 прочитания


587 млн. лв. доходи от наеми и хонорари са декларирани в подадените до този момент годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна. Това съобщиха от офиса на НАП в Смолян. От тях 177 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото. Останалите 410 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и др. Двадесетимата най-богати българи до момента са декларирали общо 16 млн. лв. доходи по трудови правоотношения, двама от тях са от Смолянска област с общ годишен доход от близо 4 млн. лв.
Междувременно стана ясно, че до сега са подадени едва половината от очакваните декларации за облагане на доходите. По-малко от седмица преди края на кампанията – 2 май, в офисите на НАП в цялата страна са приети общо 240 000 декларации.