Две американски художнички пресъздадоха красотата на Родопите в творби от природни материали

Публикувана на 25.07.2017 | 13:08
3072 прочитания


​Две американски художнички пресъздадоха в нестандартни художествени творби от камък, дърво, кожа и платно красотата на Родопите в село Полковник Серафимово, съобщиха от „Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово“.

На 24 юли в „Розовата къща“ в смолянското село Полковник Серафимово бе открита изложба на двете американски художнички –  Ейми Ханум и Ким Абрахам, пристигнали от Ню Лондон, щат  Кънектикът на гости в дома на Любомир Левчев в селото.

Американките дошли с идеята да снимат кътчета от Родопите, но пленени от красивата природа, те се вглеждат в земята, гората и красивите багри наоколо. Решават да ги пресъздадат в нестандартни художествени творби от камък, дърво, кожа и платно. Своите произведения младите художнички подреждат в изложба, която представиха на своите почитатели.

„Публиката при откриване на изложбата беше интернационална. Имаше местни жители, както и англичани, руснаци, италианци, германци, софиянци и гости от Израел. На чаша вино и сладка раздумка, въпреки езиковите различия, успяхме да усетим взаимната привързаност към родопските красоти“, казват художничките. Момичетата споделиха, че човек, дошъл веднъж в това райско кътче, не може да не се върне пак тук. 

© Родопчани