Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Джаро от "Под прикритие" ще преподава актьорско майсторство във Велинград

Джаро от "Под прикритие" ще преподава актьорско майсторство във Велинград

Публикувана на 21.12.2012 | 07:32
1120 прочитания


 

Aктьори от „Под прикритие” и „Седем часа разлика” правят уъркшопи във Велинград, съобщиха организаторите от МОНТФИЗ. Известните Михаил Билалов, Пенко Господинов и Юрий Ангелов ще преподават актьорско майсторство по време на Winter Art Fest 2013. За първа година мрежата от актьорски, танцови, вокални школи и арт ателиета МОНТФИЗ организира този зимен арт фестивал, който ще се проведе от 3 до 6 януари в курортния град.

След като три поредни лета МОНТФИЗ среща на едно място изявени творци в сферата на театралното, танцовото и вокалното изкуство в рамките на летен арт фетивал в Созопол, през януари форматът на арт събитието ще е изцяло актьорски ориентиран.

В програмата на Winter Art Fest 2013 са включени четиридневни уъркшопи по сценична реч, сценично движение и биомеханика, сценична акробатика, ритмика, фехтовка и техника на класическия танц, на съвременния танц, на джаз танца и на българския народен танц. Ръководители на всички работилници са преподаватели от НАТФИЗ. 

Актьорите Михаил Билалов, познат като Джаро от сериала „Под прикритие”, Пенко Господинов и Юрий Ангелов, съответно  Гончев и Распутин от „Седем часа разлика”, ще ръководят уъркшопите по актьорско майсторство на фестивала. Участие могат да вземат младежи над 14 г. и възрастни.

Ето какво споделя Михаил Билалов за актьорската професия и за предстоящата арт работилница през януари: 

„Най-простото и най-трудно нещо за постигане на сцената това е да присъстваш и да говориш така, все едно че винаги си го правил. И в същото време да е ефектно. Да си ярък и ефектен, но да не наиграваш. Да не играеш нищо. Това се постига чрез задачата. Вярната актьорска задача. Основното, най-важното, което бих искал да предам на участниците в моя уъркшоп по актьорско майсторство е работата, дисциплината и текста. Искам да научат, че когато отидат на репетиция, винаги трябва да са перфектно подготвени. Да са ръботили много върху себе си, върху текста. По-голямата част от работата си актьорът върши извън репетициите. Самостоятелно.”

Сутрешната загрявка на Winter Art Fest ще е под формата на семинар по самоотбрана и нападение - винг чун кунг фу, с преподавател Димитър Димитров /автор и режисьор на театралната постановка „Паякът” и участник в „Сървайвър“/.

Етикети: Велинград
© Fakti.bg