"Егридерелилер" раздадоха храни на 350 социално слаби земляци за Рамазана

Публикувана на 03.08.2012 | 15:23
1209 прочитания


По случай свещения месец на мюсюлманите Рамазан за втора поредна година Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци) от Бурса раздаде над 350 пакета с хранителни продукти на нуждаещи се хора от територията на община Ардино. Хуманитарната помощ беше направено след предварително проучване по населените места от представители на Сдружението. Дарения получиха социално слаби и самотно живеещи възрастни хора от Ардино, Бял извор, Горно Прахово, Светулка, Ахрянско, Гърбище, Синчец, Теменуга. Всеки един пакет съдържа - захар, олио, брашно, ориз, сол, макаронени, зърнени и млечни продукти.
Председателят на Сдружението Ахмед Кахраман, който лично раздаде пакетите сподели, че се чувства много щастлив. Рамазан е месец на толерантността, берекета, братството, обичта, и решихме отново да го изживеем заедно с нашите сънародници от Ардинско. Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия, сподели Кахраман. Той изрази надежда тази инициатива да се запази и вбъдеще.
Получилите изказаха благодарност към ръководството на Сдружението за хуманната им постъпка по време на Рамазана.
Специални пакети от хранителни продукти бяха осигурени и за потребителите в Защитеното жилище и за болницата в Ардино.
На 3 август (петък) Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци) от Бурса ще даде благотворителна ифтар вечеря в ресторант „Емона".
© 24 родопи