Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Екопътека „Комин дере“ – едно доказано, екологично чисто, планинско приключение

Екопътека „Комин дере“ – едно доказано, екологично чисто, планинско приключение

Публикувана на 29.09.2017 | 14:25
8534 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: opoznai.bg
снимка: opoznai.bg


​Екопътека „Комин дере“ е един от множеството маршрути във величествената Родопа, които карат човек да се откъсне от натовареното си ежедневие и да се потопи в магията на Орфеевата планина.

Близостта на екопътеката до град Лъки, както и лекотата на маршрута са сред основните фактори, които правят Комин дере един от предпочитаните горски маршрути в Родопа.

Дължината на маршрута е едва 4 километра, но това по никакъв начин не пречи той да ви предложи изключително много изненади. В зависимост от сезона, в който изберете да изминете маршрута на екопътеката, ще може да се докоснете и да видите различни редки растения, някои от които дори включени в Червената книга на изчезващите видове.

Много райони могат да имат претенциите да бъдат екологични чисти, но районът, в който обхваща екопътеката може и да го докаже с наличието на мравуняци. Често казваме, че в днешно време животните по-добре подбират местата си за живеене, но това е абсолютно доказано, тъй като най-дребните животинчета – мравките, изграждат своите мравуняци единствено и само на напълно екологично чисти места.

Освен мравките, много други животни също намират приют именно в района на екопътека „Комин дере“. Някои от най-срещаните представители на животинския свят в района са: див заек, сърна глиган, лисица, белка, както и още много други.

Image titleснимка: mapio.net

За да се насладите по най-добрия начин на обграждащата ви родопска хубост тук са изградени и три беседки и панорамна площадка. Поставени са също така и информационни табла, които да ви запознаят с най-видните представители и на флората, и на фауната в този район.

© Родопчани