Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Екопътека „Равня“ – родопска хубост, съчетана с интересни приключения

Екопътека „Равня“ – родопска хубост, съчетана с интересни приключения

Публикувана на 08.08.2017 | 17:13
8759 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: rodopi-map.org
снимка: rodopi-map.org


​Със своите балнеологични курорти и множество лечебни извори Родопите биват предпочитана дестинация за летния отпуск от мнозина. Един от най-посещаваните балнеологични курорти, известен с лечебните си води и СПА процедури е град Девин.

Съчетавайки лечебните води и благотворното влияние на природата върху човешкия организъм, той се превръща в идеалното кътче, както за лечение, така и за отдих и освобождаване от натрупания ежедневен стрес.

На своите гости, град Девин освен отлични условия за СПА процедури предлага и отлични условия за разходка сред красотата и прохладата на величествената Родопа планина.

Image titleснимка: opoznai.bg

Едно от неустоимите предложения на Девин е екопътека „Равня“. Маршрутът на екопътеката започва от южната част на курорта и по приятна и прохладна горска пътека се изкачва към живописната местност „Равня“, чието име носи.

Сред красивите ливади, съпътстващи маршрута на екопътеката е изграден и параклисът „Свети Илия“, изграден е и парк за приключения, както за малки, така и за порастнали деца. Също така, тук ще имате възможността и да се насладите на конна езда сред буйната родопска природа.

Image titleснимка: opoznai.bg

От местността „Равня“ ще имате взъможността да се насладите и на чудни гледки към връх Гребенец, град Девин и околностите. Ако не желаете да се връщате по вече изминатия път до местността, то може да се върнете по отново черния път, водещ до западния край на град Девин, в близост до завода за прочутата и добре позната всеки му девинска минерална вода.

Дължината на целия маршрут е близо 5,3 километра, но пък за сметка на това е изключително лек и приятен. По пътеката няма поставени указателни табели и маркировка, но възможността да се изгубите е почти нулева.

© Родопчани