Екопътека „Свети дух“ – едно вълнуващо родопско приключение

Публикувана на 26.11.2017 | 14:06
9451 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: waterfallsbg.info
снимка: waterfallsbg.info


​Манастир е едно от родопските села, даващи възможност за разнообразни, но вълнуващи и прекрасни планински приключения. Вече сме ви разказвали за приказния водопад, носещ името „Свети дух“ и намиращ се именно в околностите на село Манастир.

Днес ще ви разкажем за екопътека, носеща същото име – „Свети дух“, предлагаща ни едно незабравимо приказно преживяване в сърцето на величествената Родопа.

Image titleснимка: opoznai.bg

Както може би вече и сами се досещате, крайната точка на екопътеката е водопадът „Свети дух“. По пътя си до него обаче, ще имате не една, а няколко уникални възможности.

Ще имате шанса да посетите няколко параклиса по самия маршрут, а с малко отклонение от него пред вас ще се разкрият още стари и нови параклиси. Някои от тях са: „Св. Дух", "Св. Василий Велики", "Св. Илия", "Св. Богородица", "Св. Георги".

Image titleснимка: blog.ivanatora.info

Освен тази възможност, без грам съмнение, екопътеката „Свети дух“ ще ви даде и друга такава – възможността да се докоснете до необятната родопска природа, да усетите нейното величие, да почерпите от нейния заряд и да изпълните дробовете си с чист родопски въздух.

Всеки маршрут, всяко докосване до Родопа е уникално и носещо свой собствен заряд. Накъдето и да поемете, който и път да изберете, незабравимите, изпълнени с красота и наситени с енергия мигове са гарантирани.

© Родопчани