Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Емоции като за световно имаше на турнира за "Купата на кмета" в Златоград

Емоции като за световно имаше на турнира за "Купата на кмета" в Златоград

Публикувана на 08.07.2014 | 17:39
1116 прочитания
снимка: www.zlatograd.bg
снимка: www.zlatograd.bg


На 5 и 6 юли, на градския стадион в Златоград, се проведе детски турнир по футбол за „Купата на кмета” на Община Златоград, в който взеха участие отборите в набор 2004/2005 на ФК „Златоград”, ФК „Родопея” гр. Смолян, ФК „Родопа” град Смолян, ФК „Арда 1924” град Кърджали, ФК „ДАФ” град София и ФК „Палас” град Рудозем. Това съобщават от пресцентъра на Община Златоград.

Турнирът беше част от спортните мероприятия, които се изпълняват целогодишно, съвместно между Община Златоград и спортните клубове, за постигане на един от приоритетите на местната власт - развитието на детския спорт и спорта за всички. Организатори на мероприятието бяха Община Златоград и ФК „Златоград”. В рамките на два дни стадион „Златоград” се превърна в сцена на футболни битки, силни емоционални моменти и непринудена, искрена, детска радост и понякога разочарование. Момчетата от всички футболни отбори показаха майсторство, упоритост и воля за победа, за които биха им завидели дори големите елитни тимове. Всички отбори играха по системата „всеки срещу всеки”, като класирането се определи по точки и голова разлика. След изиграването на всички срещи се получи изключително интересно класиране, в което три отбора спечелиха по 12 точки (4 победи и 1 загуба) и с еднаква голова разлика разделиха първото място в състезанието. ФК „Арда 1924”, ФК „ДАФ” и ФК „Златоград” заеха призовите места в класирането, а на четвърто, пето и шесто място се наредиха съответно ФК „Палас” гр. Рудозем, ФК „Родопея” и ФК „Родопа”. Един от най-интригуващите мачове в турнира, който бе и закриващият за мероприятието, противопостави отборите на ФК „Златоград” и ФК „ДАФ” град София, които показаха отлична игра, която накара публиката да ги аплодира и подкрепя до последните секунди на срещата. В този мач златоградският отбор победи с 3:2 и донесе такива емоции по трибуните на стадиона, каквито, по думите на присъстващите любители на футбола, не е имало от години насам. 

Отборите, класирали се на призовите места, бяха наградени с купи, медали и почетни грамоти. Освен това, със статуетки и грамоти, бяха наградени и най-добрите футболисти в турнира по постове:
Най-добър вратар - Йоан Загоров от ФК „ДАФ” гр.София; 
Най-добър защитник - Костадин Славчев от ФК „Родопея” гр. Смолян;
Най-полезен играч – Георги Атанасов от ФК „Арда 1924” гр. Кърджали;
Най-добър нападател, с осем отбелязани гола – Благовест Чаушев от ФК „Златоград”.

Всички отбори останаха очаровани от мероприятието и спортната база, като заявиха, че отново ще посетят Златоград и в бъдещи подобни състезания. Приятна изненада за Кмета на Община Златоград направиха от ФК „ДАФ” гр. София, които му подариха фланелка с №1 с подписите на всички деца от отбора. 

© пресцентър на Община Златоград