Ето как да влезем във форма след раждането

Публикувана на 09.03.2019 | 20:49
2960 прочитания


Няма жена, която да не се вълнува от най-важната среща в живота си, а именно тази с нейното детенце! Бременността е най-естественото нещо в природата! Всеки около вас ви обгрижва, иска да се чувствате добре, нищо да не ви липсва.. Особено храна! Няма бременна жена, която да не е чувала думите:"... опитай, все пак си бременна!" И е така.. Когато носите живот в себе си трябва да се чувствате добре и да не се лишавате от нищо! И тогава настъпва момента, в който да се срещнете с любовта на живота си.. Вашето дете! И всичко е прекрасно! Докато не се качите на кантара и не осъзнаете, че сте качили 20 кг.. В следващите редове ще ви споделя как аз успях да сваля 25 кг след раждането на моето дете. Просто трябва да спазвате някои прости правила! 

1. Ако ви се яде сладко - хапнете плод! Трябва да знаете, че въглехидратите НЕ са ваши приятели! 

2. Яжте докато усетите ситост! Не преяждайте! Хранете се така, че да се чувствате сити, а не да ви е тежко! Не се хранете пред телевизор, компютър, телефон или нещо друго, което да отвлича вниманието ви от храната, защото разсейвайки се със странични неща, изяждаме много повече от необходимото.

 3. Зад всяко НЕздравословно нещо, стои здравословен негов заместител! Всяка храна може да бъде приготвена по-здравословно! Ако ви се яде чипс - направете го сами! 

4. Не използвайте сушени подправки, ако можете да използвате пресни такива! Подберете пресни зеленчуци и плодове и използвайте тях за приготвянето на храната. 

5. Винаги е по-добре сами да приготвяте храната си! 

Когато сами сте приготвили ястията, знаете какви продукти има в тях и не се налага да четете етикетите в магазините. Основното, което трябва да спазвате е да нямате повече от 3 храненения на ден. Без междинни и нощни похапвания! Закуската може да бъде плод, освесени ядки с пресни плодове или чаша прясно изтискан сок. Ако не можете да се лишите от сутрешното кафе, то поне го консумирайте без захар, сметана или мляко! Обядът трябва да бъде поне 3/4 часа след закуската, като той може да бъде какъвто пожелаете, стига да е приготвен с пресни продукти. Хапнете добре на обяд, защото вечерята трябва да бъде поне 6 часа след обяда! Вечерята трябва да бъде лека и задължително на половина на количество на това, което сте хапнали на обяд.Освен храненето може да включите и упражнения. Все пак, ако нямате активност, само с храненето няма да имате толкова добри резултати. Използвайте уютът на дома, за да правите кратки, ежедневни тренировки, в които може да включите и вашето дете. То ще играе роля на тежест, която вие да вдигате, като например да го гушнете и да правите клекове с него. Не се преуморявайте! В края на тренировката трябва да се чувствате добре, а не да не можете да си поемете въздух! В началото може да започнете с тренировка с продължителност около 20 минути и с всеки ден да увеличавате по малко, така ще ви е по-лесно да влезете в новия режим и тялото ви ще се адаптира по-добре към новия начин на живот! Не работете само по проблемните зони. Тренировките трябва да са за цялото тяло, като можете да наблегнете над зоните, които най-много ви притесняват, но трябва да включите разтягането на всички мускули за по-добри резултати. Можете единият ден да работите по една зона, на другия по друга. Бъдете упорити и превърнете тренировките в забавна част от деня, в която да тренирате заедно със детенцето ви. Включете бебешката гимнастика към вашата тренировка, така и двамата ще се чувставате по-добре след нея! Това е! Ако спазвате тези прости правила, резултатите ви са гарантирани! Успех! 

Етикети: раждане