Евродепутатът Владимир Уручев и областният на ГЕРБ Николай Мелемов дадоха надежда за отварянето на пътя за Гърция през Рудозем

Публикувана на 05.03.2014 | 11:44
1544 прочитания


Евродепутатът Владимир Уручев и областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов посетиха най-голямото рудоземско село- Чепинци. Те бяха придружени от общинския ръководител на партията Шукри Халилов и организационния секретар Иво Сираков.

На срещата беше коментиран въпросът за пътя за Гърция през "Елидже".  Евродепутатът пое ангажимент да обсъди темата с колегите си от южната съседка. Мелемов пък припомни, че направеното до момента е по европейски проекти и по тази линия би могло да има натиск и от Европа, за да се довърши. Той заяви, че предстоят избори в Гърция и г-н Павлидис, който направи пътя през Златоград, е обещал, че ако спечели изборите, пътят ще бъде направен.

Мелемов заяви, че темата е много важна не само за Чепинци и Рудозем, ами и за цяла Смолянска област и не е пропускал възможност да поставя въпроса. И по думите му резултат може да се постигне, в случай, че има дипломатически натиск и ако посоченият кандидат спечели изборите в Гърция. Той съобщи, че по последни данни се проектира пътя от границата до Димарио.

Евродепутатът беше запознат и с наскоро зародилата се идея да се направи светски официален празник на Чепинци „Празник на чановете”. „Идеята е направо великолепна"- изрази своето впечатление Уручев. По думите му във всички държави си има такива специфични селища, известни с нещо- било то от историята или от съвременността. Той подчерта, че идеята е изключително добра, а и няма да трябват и особени средства, като те ще са главно за популяриирането й. По думите му главен спонсор в това начинание трябва да бъде бизнесът.