Европейски вицешампион пребори всички противници и спечели 60-килограмовия коч

Публикувана на 05.08.2014 | 13:09
1214 прочитания
снимка: momchilgrad.bg
снимка: momchilgrad.bg


Европейският вицешампион по свободна борба Димитър Кумчев пребори всички противници и спечели голямата награда - 60-килограмов коч на традиционния турнир по борба по случай Петата международна среща на момчилградчани. Това съобщиха от пресцентъра на Община Момчиград.
 
 Във финалната схватка той победи с туш Иван Деливерски, който също е част от националния ни тим по борба. На трето и четвърто място завършиха, съответно Мирослав Гешев и Асен Табаков. 
 
Димитър Кумчев получи своята награда от кмета на община Момчилград Акиф Акиф. "Благодаря на всички участници за добрата атмосфера и оспорваните двубои на тепиха в градския парк. Следващата година се надявам турнира да обхване още повече състезатели. От наша страна със сигурност ще има нови изненади", обеща градоначалникът. 
 
Подгласниците на шампиона бяха наградени от народния представител Ердинч Хайрула и зам.-кмета на Голяма община Бурса Абдуллах Карадаъ.
 
Тази година в пехливанските борби в Момчилград участваха близо 100 състезатели в седем категории и представители от школите по борба в Стремци, Джебел, Кърджали, Хасково, Пловдив, Асеновград и Казанлък.
 
С най-много призови места се отличи отборът на СК "Крепост"/Стремци/. Домакините от "Родопи" пък грабнаха шампионските отличия в две категории. 
© пресцентър на община Момчилград