Френски младежи озеленяват площите в Смолян

Публикувана на 01.06.2017 | 14:35
1307 прочитания
Община Смолян
Община Смолян


По време на своя образователен стаж френски колежани осъществяват проекта си. Тяхната идея ес използването на природни материали – дърво, камък и растения, типични за планината да облагородят неизползваемата площ и да я направят красива и подходяща за отдих и игра на децата.  Растенията, подбрани за засаждане в новото зелено кътче в Смолян са типични за местата флора и бяха селектирани с помощта на местен ботаник.

Под вещото ръководство на двамата си ръководители и с помощта на общината  мястото бе обработено и бяха доставени предварително подбраните от колежаните камъни, с помощта на ДГС – Смолян бе доставен дървен материал.  Фирма „Клинър“ също оказа подкрепа с

осигуряване на професионална помощ  и техника за поливане, а фирма „ИСА 2000“ безвъзмездно предостави пръст, чакъл, техника и логистична подкрепа. Така с малко средства и много труд  от страна на френските стажанти, бе облагородено едно неугледно до скоро място. 

През тези две седмици френските младежи научиха много, работиха много и демонстрираха вдъхновяващо трудолюбие и познания. За тях това е един полезен стаж, в който изпробваха на практика наученото до момента,  а за нас е демонстрация за начина на работа на французите, за изключителен професионализъм и отдаденост на работата.   

© Родопчани