Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Гърмен - Сцена на медийно шоу вместо адекватно опазване на реда

Гърмен - Сцена на медийно шоу вместо адекватно опазване на реда

Публикувана на 02.06.2015 | 18:29
1777 прочитания
Снимка : Топ преса http://toppresa.com/48208/parvo-v-top-presa-eto-i-parvite-kadri-ot-protesta-v-garmen
Снимка : Топ преса http://toppresa.com/48208/parvo-v-top-presa-eto-i-parvite-kadri-ot-protesta-v-garmen


Враждата между ромите и българите в Гърмен са показател за нещо много симптоматично в порядките на България. Като ясна месечина грейна стила на дествие и бездействие на държавните институции.

Преди известно време, бяхме свидетели как силите на реда щурмуваха ромският квартал в Пазарджик и под обяснението за спящи и будуващи клетки от които нямало пряка опасност но имало вредни действия бяха извършени арести. Така превантивно беше употребена сила. Видя се ясно, че ромското малцинство е под особено наблюдение.

И тъй като е ясно че ромските квартали са под наблюдението на службите, едва ли ставащото в Гърмен е изненада за службите.

Начина на действие на държавните институции и реакцията на медиите, недвусмислено показват за пореден път порочната практика в България да се търси по-скоро медийната атракция вместо адекватното решаване и разрешаване на проблема, пък бил той криминален, социален или етнически.

За пореден път наблюдаваме наглото поведение и манипулации от страна на политиците, които освен че разсипаха държавата и институциите, сега са тръгнали да съсипват и комшулука между различните в държавата.

Отново  едни и същи се замерват с обвинения и хленчат за изтормозена България, а тук става въпрос и за родопите където етническата тема докосва много рани. Това което става в Гърмен не е нито първото нито последното активно мероприятие с политическа цел, дано обаче хората се вземат в ръце и да разберат че комшулука не се гради с жандармерия, рокерски шествия и размахване на тояги.