Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Гърците ще прескачат Кърджали - отварянето на Маказа благоприятно за Пловдив и Хасково

Гърците ще прескачат Кърджали - отварянето на Маказа благоприятно за Пловдив и Хасково

Публикувана на 19.04.2012 | 11:44
7322 прочитания


„Отварянето на Маказа може да налее големи парични потоци от Гърция в българската икономика, но щастливците няма да бъдат търговците в Кърджали, а тези в Хасково и Пловдив. Всеки втори гражданин на Гърция, който е бил в Кърджали твърди, че нямате магазини с хубави стоки, а за нощен живот забележките са още по-сериозни", заяви Янис Хаджиатанасиу, собственик на туристическа фирма в Кавала, цитиран от "24родопи". Той и колегите му от бранша са категорични, че големият печеливш от отварянето на Маказа в началото на това лято ще бъде Хасково.

„Това сочат наблюденията ни. Търговци от Ксанти и Кавали и в момента пътуват до Хасково. Има и автобусна линия до там. Забележките на хората са, че в Кърджали нямате атрактивни заведения, почти никакви магазини", заяви Хаджиатанасиу. Туристическите босове в Ксанти и Кавала смятат, че най-доволни от отварянето на Маказа в общините Кирково, Момчилград, Кърджали и другите в региона щели да бъдат зъболекари, фризьори, автотенекеджии и други, които предлагат услуги, чиито цени в Северна Гърция са два или три пъти по-скъпи.