Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Гласове в Неделинско: "Ще изгорим тютюна, но няма да го дадем на такива цени"

Гласове в Неделинско: "Ще изгорим тютюна, но няма да го дадем на такива цени"

Публикувана на 09.01.2014 | 12:37
900 прочитания


Изкупната кампания в Неделинско приключи, производителите отказаха да дадат тютюна на безценица, съобщава кметът на Община Неделино Стоян Беширов.

Представителите на гръцката фирма са напуснали изкупвателните пунктове, заради отказа на производителите да дадат продукцията си на цени, които са с около 2 лева по-ниски от миналогодишните. Експертите за заминали на други места да изкупуват. От другите две фирми не са ходили представители в общината.

По думите на Беширов производителите са категорични, че ще изгорят тютюна, но няма да го дадат на такива цени. Кметът е разговарял с тютюнопроизводителите и ги помолил да не предприемат крайни мерки, както и да не започват протести, докато не проведе още една среща с министъра на земеделието Димитър Греков, защото според него протестите няма да решат проблемите.  Кметът се надява изрази хората да се вслушат в неговия апел. Той обаче подчерта, че напрежението в общината е изключително голямо и може да се стигне до гражданско неподчинение.