Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Голям събор на родовете в Арда и впечатляваща изложба от гоблени

Голям събор на родовете в Арда и впечатляваща изложба от гоблени

Публикувана на 11.08.2014 | 14:04
1279 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


И тази година, след Илинден в Арда, по традиция се проведе празника на селото, Арденските родове и традиционния българо-гръцки събор. Това съобщиха от пресцентъра на Община Ардино.

Кметът Недко Юруков откри празника и каза, че това е времето, когато всяка къща отваря гостоприемно врати, за да посрещне гости, роднини и близки, а родолюбието връща тук всеки арденец извън селото. Празникът ни обединява , а традицията трябва да бъде продължена, за да се докосва до богатството й всяко идващо поколение. Общинското ръководство уважи арденския събор. Хората бяха поздравени от председателя на Общинския съвет Филип Топов, общински съветници, кмета Николай Мелемов, заместничката му инж. Мариана Цекова , гл.финансист Венера Аръчкова и др. Депутатът Дора Янкова също бе сред гостите на празника.
 
Общинското ръководство посети и уникалната изложба от гоблени на Елмира Дуева. Експозицията включва 41 бродерии, ръчно изработени и с много творчество от мен, обясни Елмира. Тя се занимава с това изкуство от 20 години. Кметът Мелемов й предложи да представи и в Смолян изложбата си.
Като на празник, на сцената се изявиха местни самодейни състави от Арда и Горна Арда. Малчугани представиха музикална програма и рецитираха стихове. Хората се хванаха на хорото, което водеше кметът Юруков. По-късно за младежите имаше и дискотека на открито.
© пресцентър на община Смолян