Гости от Турция, Белгия, Холандия и Англия на събор в ардинското село Млечино

Публикувана на 24.07.2017 | 22:21
2931 прочитания
Снимка: Гюнер Шюкри
Снимка: Гюнер Шюкри


​В неделя в ардинското село Млечино се проведе традиционният селищен събор, организиран от местното кметство и читалище „Любен Каравелов”. На празненството дойдоха жители от околните села. Проявата уважиха и гости от Турция, Белгия, Холандия, Англия. Всички те дойдоха в родното си място, за да се повеселят заедно и да се разтъжат, съобщи Гюнер Шюкри. 

Събитието уважи и ръководството на община Ардино, както и областният председател на ДПС инж. Изет Шабан и общинският лидер на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ, който бе специален гост на празника. 
След 20 години 71-годишният Георги Начев, бивш полицейски инспектор в Млечино през 80-те години на миналия век бе дошъл на събора от пловдивското село Искра. „След десетилетия отново съм в Млечино. Тук минаха най-хубавите години от живота ми. Млечинци и родопчани са изключително гостоприемни хора. Никога няма да забравя Млечино“, заяви развълнуван бившият полицай Начев.
Празничната програма на събора включваше спортни и културни мероприятия. Имаше турнири по футбол на малки врати и шахмат. На кулинарна изложба бяха показани най-добрите ястия от района.
За доброто настроение на млечинци и гостите се погрижи местният музикален талант Ердан Чауш.

Етикети: Млечино, събор
© Родопчани