Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Гръцки крави и вълци продължават да тормозят хората в пограничните села

Гръцки крави и вълци продължават да тормозят хората в пограничните села

Публикувана на 24.09.2013 | 17:05
1147 прочитания


Гръцки крави и вълци продължават да преминават границата в района на рудоземски села и да създават проблем на местните жители, съобщава кметът на община Рудозем – Румен Пехливанов.

Миналия ден гръцки стада от крави са влезли в района на село Поляна, което е в близост до село Мочура. Стадата се движат безконтролно на българска територия и са влезли в селото. Кметът е убеден, че гръцките пастири умишлено водят стадата и ги пускат да влизат на българска територия. С проблема на местните е запознал Регионална дирекция "Гранична полиция", като днес смята да информира и областния управител.

Тъй като от миналата година в района на Рудоземска община зачестиха и вълчите нападения над животни, като глутницата пребивава на гръцка територия и периодично преминава в България, Пехливанов предполага, че те следят гръцките стада от крави и влизайки на наша територия правят пакости и на българските животновъди. Кметът припомни, че миналата година вълча глутница разкъса 65 овце, след това 20 и няколко животни, тази година са нападнати също двайсет и няколко овце и след това има още едно нападение над животни, с по-малко жертви.

„Вълците също са сериозен проблем, но аз подозирам, че те следват стадата животни. Сигурно нападат и тях, но ние това не го виждаме и няма как да знаем. Те обаче влизат на наша територия от същите места, откъдето идват и стадата”, каза Пехливанов.

© Фокус