Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Хатим на 42 деца бе повод за празнично събитие и курбан в Рудозем

Хатим на 42 деца бе повод за празнично събитие и курбан в Рудозем

Публикувана на 20.04.2015 | 00:15
2898 прочитания


В Рудозем бе организиран курбан и  празнична програма по случай хатима на 42 деца от цялата община. Децата от Рудозем завършват прочитането и изучаването на Корана с тържествената програма. Хората почетоха и уважиха старанието на децата с присъствието си на празничния курбан и направиха дарения за поощряването на децата.

Гости на хатима бяха заместник главният мюфтия на Мюсюлманското вероизповедание в Република България Бирали Мюмюн, районният мюфтия на Разград Мехмед Аля и районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов.

Сред официалните гости бяха и областният управител на Област Смолян Недялко Славов, кметовете на Рудозем и Мадан Румен Пехливанов и Фахри Молаисенов, народните представители Д-р Даниела Дариткова и Мустафа Карадайъ и други.

Тържеството организирано в чест на децата е форма на възпитание, чрез което обществото се стреми да поощрява старанието и ученолюбието у подрастващите както и възпитанието на добродетели и общочовешки ценности бе казано в поздравителното слово на заместник главният мюфтия на Мюсюлманско вероизповедание в България.

© Родопчани