Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Холандци, живеещи в Момчиловци, ще пеят родопски песни на коледния концерт в селото

Холандци, живеещи в Момчиловци, ще пеят родопски песни на коледния концерт в селото

Публикувана на 11.12.2013 | 14:19
1510 прочитания
снимка: bg.wikipedia.org
снимка: bg.wikipedia.org


Холандци, които имат собствена къща в смолянското село Момчиловци, ще вземат участие в коледния концерт на селото, съобщава кметът на населеното място Мария Никова. Чужденците са голяма туристическа атракция на селото и община Смолян.

Те са учени – професори, които са си купили къща в Момчиловци, разучили са местния фолклор и вече могат да свирят на гайда и да пеят родопски песни. По думите на Никова, те ще бъдат облечени в родопски дрехи и ще покажат на местните жители наученото от родопския фолклор по време на коледния концерт в Момчиловци, който ще се проведе на 19 или 20 декември.

Кметът изрази надежда за празниците да има повече сняг и в дните около Коледа да могат да организират отново посрещането на Дядо Коледа със Снежанка и джуджетата на местата в местността „Картола”, както са направили през миналата година.

Кметът на Момчиловци изказа благодарността към община Смолян и кмета Николай Мелемов, които са предоставили безплатно вино за празниците на всички по-големи населени места в общината. В Момчиловци виното ще се ползва на няколко пъти, защото в селото имат много зимни празници, на които се събират много гости и жители на селото, уточни Никова.