Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Хората от Букова поляна продължават да мигрират

Хората от Букова поляна продължават да мигрират

Публикувана на 10.10.2013 | 17:05
1209 прочитания


Голяма е миграцията в село Букова поляна, съобщава кметът на населеното място. Дори и през зимния период хората вече не се завръщат по родните си места. По думите му, за да решат своите финансови проблеми, много от хората се ориентират към терминалите.
Както и в много други родопски села, голяма част от младите хора работят в сферата на строителството в големите градове или в чужбина.В селото няма къде да се работи, а вече и на собствено производство картофи не може да се разчита, тъй като няма пазар. Единственият вариант остава временната заетост.

От Програмите по заетост тази есен са единствено тези, от социалното министерство за аварийна група на четири часа. Тя обхваща хора, продължително безработни или регистрирани в Дирекция „Социално подпомагане” като социално слаби. Парите там не са повече от 120- 130 лв и е много трудно човек да бъде мотивиран да работи за толкова средства.

Кметът на населеното място се надява в новия програмен период 2014- 2020 год. пак да бъдат заложени такива програми, защото там и заплащането е по-високо и мотивацията на работниците е по-голяма.