Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Християни и мюсюлмани делят обща трапеза на ифтар вечери в Момчилград

Християни и мюсюлмани делят обща трапеза на ифтар вечери в Момчилград

Публикувана на 16.07.2014 | 18:35
1512 прочитания
снимка: momchilgrad.bg
снимка: momchilgrad.bg


Християни и мюсюлмани спазиха вековната традиция да се събират на обща трапеза на празници. В продължение на месец стотици момчилградчани, независимо от религиозните им убеждения, посещават ифтар вечерите по случай свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Благотворителните вечери се организират от община Момчилград съвместно с доброволци, бизнесмени и фирми. Състоят се на открито пред читалище „Нов живот“ в центъра на града.
 
За поредна година с подкрепата на бизнесмени и благотворители от Момчилград, от различни краища на България и чужбина, заедно споделяме обща трапеза на ифтар вечери. Да делим храната един с другиго, е да изразяваме благодарността, че сме заедно и единни, споделя кметът Акиф Акиф.
 
От общинското ръководство изразяват своите благодарности  от името на момчилградчани на всички доброволци, бизнесмени и фирми за организирането на благотворителните вечери.
 
Пожеланията на всекиго са вековното съжителство на добросъседство и разбирателство между  християни и мюсюлмани да се затвърди още повече.
© пресцентър на Община Момчилград