Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
И Смолян ще отбележи денят на водата

И Смолян ще отбележи денят на водата

Публикувана на 21.03.2013 | 10:53
1069 прочитания


Световният ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март. Във връзка с отбелязването на Деня на водата, Регионалната здравна инспекция в Смолян започна обучения на ученически клубове с екологична насоченост, съобщиха от инспекцията. Подрастващите се запознават с основните замърсители на водата, възможните здравни рискове при наличието на такива, начините за опазване чистотата на безценната течност и методите за пестене на водните ресурси. Провежданите в акредитираните лаборатории на здравната инспекция демонстрации дават възможност на учениците да се запознаят на място с физикохимичните и микробиологичните методи за изследване на питейните води и да разберат значението на извършвания от институцията мониторинг.
Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси.