Иванка Таушанова: Новите собственици на ОЦК - Кърджали ще имат съдействието на държавата и местната власт

Публикувана на 17.10.2012 | 13:56
1220 прочитания
снимка: Фокус
снимка: Фокус


 Новите собственици на ОЦК - Кърджали ще имат съдействие от държавата и местната власт. Това каза  областният управител на Кърджали Иванка Таушанова след днешната си среща с мениджмънта на предприятието. 
„Те искаха да се уверят, че ще имат подкрепата и на държавата и на местната власт, защото продължаването на работа е свързано със строителство в разрешителни режими и аз поех ангажимент, това което зависи от държавата на местно ниво да не се бавим, максимално бързо да придвижим документацията и исканията, предполагам че по същия начин ще реагира и местната власт, така че те имат нашата подкрепа, защото всички искаме това - да се възстанови работата на завода и да могат максимално бързо да започнат набиране на работници, тъй като наистина е тежка ситуацията с неработещите бивши работници на ОЦК”, посочи Таушанова.
По думите й, срещата е била ползотворна с оглед на това, че са се успокоили съмненията около бъдещето на ОЦК - Кърджали. 
„Получих уверението, че се работи много активно и вече има виждане, формиран е екипа, разпределени са задачите и ще се върви към възстановяването на цинковото производство, като насоката в която се работи е това да се случи с прилагане на най-новите и модерни технологии, което означава довършване на започнатия цех за електролиза и развиване в бъдеще на завода”, каза още областният управител на Кърджали. 
Иванка Таушанова е получила и уверението на новите собственици, че те ще набират работници сред местните специалисти във възстановеното цинково производство.