Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Изложба за Апостола от Националния музей "Васил Левски" гостува в Смолян

Изложба за Апостола от Националния музей "Васил Левски" гостува в Смолян

Публикувана на 24.04.2013 | 11:12
982 прочитания


Гостуваща изложба “Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството“ ще бъде открита днес (24-ти април), от 16.00 ч в изложбената зала на Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян, съобщиха от институцията.
Проявата е посветена на 140-годишнината от гибелта на Васил Левски и годишнината от Априлското въстание и се организира от РИМ – Смолян и Общинския комитет „Васил Левски“ в Смолян. Ще бъде представена книгата на проф. Иван Стоянов от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ - „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски“ от самия автор.
Фотодокументалната изложба на Националния музей "Васил Левски" в Карлово „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството” представя живота на Васил Левски, революционната му дейност и изграждането на Вътрешната революционна организация, провала през есента на 1872 година и фаталния завършек на един живот, отдаден в името на Отечеството и неговата свобода.
 
 

 

© Фокус