Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Изследователски отряд ще опазва природните богатства на Източните Родопи

Изследователски отряд ще опазва природните богатства на Източните Родопи

Публикувана на 28.01.2014 | 16:19
1346 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


На 27 януари Природо–изследователски отряд „Малката Ахрида” създаде свой нов състав, вече Изследователски отряд „Малката Ахрида -2” в ОУ ”Максим Горки” с. Чифлик, съобщават от пресцентъра на община Кърджали.

15 ученици от V и VІ, участници в Модул „Туризъм” положиха специална клетва:„Да обичам страстно своята родина- Република България, да опазвам нейните природни богатства като обогатявам знанията си за растенията и животните в родния край, да пазя чиста природата и помагам за нейното възстановяване, да бъда верен на отряда. Мои основни закони да са честност, другарство и взаимопомощ”.

Преди това малките природолюбители подадоха заявлението до директора на училището за встъпване в отряда, а родителите подписаха декларация за съгласие и съдействие.Учениците подадоха и молби за членство в БТС и бъдат включени в движението „100 национални обекта на България”. На специална церемония директорката на училището Зюмбюл Камбер връчи тържествено членските книжки на младите природолюбители и гарантира съдействие за оборудването на отряда.

Природо-изследователският отряд ”Малката Ахрида” е в навечерието на своя 10-годишен юбилей. Отрядът е създаден на 14.ІІ.2004 година в СОУ ”Св.Климент Охридски” Кърджали от известния педагог и турист Елена Топалова, доктор на педагогическите науки.

Със своята природо-изследователска и природозащитна дейност „Малката Ахрида” се утвърди като предпочитана извънкласна форма - място за задоволяване на разностранните интереси, осмисляне и разнообразяване свободното време на много ученици. Петгодишната история на отряда в ОУ”Св.Св. Кирил и Методий”се измерва с много отлични международни, национални и местни постижения и награди.

© пресцентър на община Кърджали