Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Изворът на река Арда – едно пътешествие към дълбините

Изворът на река Арда – едно пътешествие към дълбините

Публикувана на 10.10.2017 | 13:04
13737 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: opoznai.bg
снимка: opoznai.bg


​Поречието на река Арда дава изключително много възможности за пътешествия, разходки и незабравими родпски моменти. Иама обаче един маршрут, особено завладяващ и интересен. Път, даващ на човек възможността да проследи пътя на величествената река и да се докосне до дълбните й. Да извърви заедно с нея нелекия път на буйната родопска река.

Изворът на река Арда. Това е името на местността, към която ще бъде стремежът ви в случай, че решите да извървите този път и да се докоснете до мястото, от където извира река Арда.

А то носи белезите на една забележителна родопска местност. Арда води началото си от карстовия извор Ардабаши, намиращ се в подножието на Ардин връх, висок 1730 метра.

В своето начало река Арда е планински поток, течащ между стръмни планински склонове.

Пътешествието към изворът на река Арда води началото си от село Горна Арда, намиращо се в изключително живописния и богат смолянски район.

Двучасово пътешествие сред дъхави родопски поляни и неземно красива родопска природа ще ви отведе точно до извора на реката, където ви очакват маси и пейки за вашия незабравим пикник сред тукашната красота.

Image titleснимка: beautyofbulgaria.wordpress.com

Пътят е обозначен с указателни табели, а по него със сигурност ще срещнете някоя група туристи, също избрали да се докоснат до това прекрасно място, които с радост ще ви упътят в случай, че се колебаете за посоката.

В близост до извора на река Арда се намира друг един обект, предизвикващ огромен интерес – гробът на най-верния приятел на  Настрадин Ходжа, неговото магаре.

© Родопчани