Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Иззеха над 2000 артикула на световни марки при спецакция в Кърджали

Иззеха над 2000 артикула на световни марки при спецакция в Кърджали

Публикувана на 04.05.2012 | 19:09
1295 прочитания


Над 2000 артикула от световно известни търговски марки са иззети при спецакция на ГДБОП на територията на Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Според експерти, използваните материали за производството са опасни за здравето на потребителите. Нанесените материални щети са за над 300 хиляди лева.
Операцията на антимафиотите е била насочена срещу  пресичането и предотвратяването на незаконното производство и разпространение на стоки от чужди търговски марки, без знанието и съгласието на правоносителите. Тя е реализирана след проведено разследване, в хода на което е установено, че фирма в Кърджали се занимава с нелегално производство на фалшиви спортни дрехи и друга конфекция от защитени световни марки. По първоначални данни тя работела от няколко години - време, през което е изградила и мрежа за разпространението им в областта.
При предприетата проверка служителите на териториалното звено „Борба с организираната престъпност" открили в складовете на фирмата, както и в търговски обекти голямо количества от нелегалната стока, носеща запазените световно известни търговски марки "Долче и Габана", "Лакоста", "Поло", "Дизел", "Томи Хилфигър", „Адидас", „Пума", „Найк", „Рийбок" и други.
В производствените помещения на фабриката са намерени множество хартиени етикети, маркови копчета и холограми от тези марки.  Според специалистите за производството на конфекцията са били използвани много опасните за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, което може да доведе до опасни за здравето реакции. Срещу управителя на фирмата производител и търговците са образувани досъдебни производства по чл. 172б НК за извършено престъпление срещу интелектуалната и индустриалната собственост. 
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на стратегията на МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и плана за действие, приет от "Съвета за защита на  интелектуалната собственост".