Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
КАК ДА ОБЛЕЧЕТЕ ДЕТЕТО ЗА СЕМЕЙНА ФОТОСЕСИЯ?

КАК ДА ОБЛЕЧЕТЕ ДЕТЕТО ЗА СЕМЕЙНА ФОТОСЕСИЯ?

Публикувана на 17.09.2021 | 10:57
1558 прочитания


Решили сте, че е време да направите семейна фотосесия. Резултатът от такова начинание винаги е изумителен и създава приятни спомени. Понякога децата разнообразяват преживяването с някоя друга пакост или инат, но със сигурност семейната фотосесия е един от подаръците, които си заслужава да направите за вас и вашето семейство.

Ще споделим някои съвети и идеи за семейната фотосесия, за да се получи тя по план, а снимките от нея да предизвикват радост и умиление години наред.

Какво да знаем и какво да предвидим за това семейно приключение:


ДРЕХИТЕ

Осигурете си разнообразни дрехи и аксесоари

Отразете семейството си с няколко стила на обличане

Ползвайте един и същи цветови акцент за всички членове на семейството

От памучна риза до копринена рокля, ленен шал до дънково яке, кожени ботуши с напъхани в тях джинси – различните текстури излизат добре на снимки. Придават по-жива и въздействаща атмосфера на кадъра.

Бъдете различни на всички кадри. Потърсете народни носии за деца и облечете всички членове на семейството в духа на фолклора и традицията. За други снимки пък бъдете елегантни и изберете официални костюми. След това се пренесете няколко века назад и блестете в дрехите на буржоазията по това време. На други кадри бъдете спортни. Разгледайте онлайн дрехи, които ви харесват и смятате, че ще стоят добре пред обектива.

Ще се получат доста живи и забавни снимки, ако изберете един цветови акцент за всички. Например синьо. Може би малкото момиче ще е със синя рокля и диадема, съпругът ще носи синя риза, а дамата ще носи голяма синя панделка на ръката си или пък ще е със сини чанта и обувки. Експериментирайте и се забавлявайте. Друг вариант е да изберете един цвят с различни нюанси. Тъмночервено за съпруга, светлочервено за дамата, а морско синьо за децата.

Какво да избягвате?

При всички случаи се старайте да избягвате дрехи с хоризонтални райета, освен ако не сте много слаби и дрехи с вертикални райета, освен ако не сте много високи. Изцяло черните дрехи също не са за предпочитане, както и изцяло белите, освен ако фонът на снимките не го позволява и не внася допълнително силен цвят в кадъра.


КОГАТО СНИМКИТЕ СА ГОТОВИ

Къде ще сложим снимките от фотосесията?

Помислете дали и къде ще закачите снимките от готовата фотосесия. Вярно е, че интериорът се променя, тапетите се сменят, стените се пребоядисват, а снимките ще останат за поколенията, но все пак. Ако планирате да извадите някои снимки от семейната фотосесия в голям формат и да ги окачите на стената у дома, съобразете се с цветовата схема на интериора в съответното помещение. Това не е абсолютен закон или правило, но все пак помислете, че ако стаята е боядисана в сиво, може би не е добра идея на снимките да сте изцяло в сиво и неговите нюанси. Така снимките просто ще се сливат със стената и ще стоят като вехти.


ПРИЧЕСКИ И ГРИМ

Обърнете внимание на всички членове на семейството непосредствено преди снимките

Няма фотосесия без грим и прическа. Това е правило за всички членове на семейството, които ще вземат участие във фотосесията. Включително мъжете и децата. Жените разбира се, вероятно ще отидат за по-специална прическа във фризьорския салон. Някои от тях вероятно ще отидат и за професионален грим в студиото за красота. Ако не е така, то поне ще оформят косата си и ще направят грима си вкъщи. Но и всички останали от семейството трябва да последват този пример. Мъжете и децата също не трябва да виждат стърчащата си коса и нейните хвръкнали краища на готовите кадри. Също така, малко пудра няма да гримира мъжете, но пък ще премахне неприятните отблясъци от някои типове кожа. Вземете гримовете със себе си, когато отивате на фотосесията.


НАСТРОЕНИЕ

Нека е в големи дози!

Това е най-важната съставка за неотразима усмивка, блясък в очите и много приятни спомени и емоции.