Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
КНСБ-„лапачите” предадоха металурзите от ОЦК и се скриха в миши дупки!?

КНСБ-„лапачите” предадоха металурзите от ОЦК и се скриха в миши дупки!?

Публикувана на 29.05.2012 | 10:00
1227 прочитания


От синдикатите в България нищо не зависи, но който е някакъв началник в тези синдикати има право на далавера!?

Това май е най-вярното изречение за дейността на синдикалните организации в България, които все по-рядко защитават правата на работниците и все по-често са в наведена позиция пред хората с властови  позиции.

И много обичат да вдигат шум, но на… умряло куче!

Последният премиер е с КНСБ, така нар. „комунистически синдикат" на България.

Няма да издребняваме с факта, че проблемите в ОЦК започнаха още преди две години и работниците протестираха за заплати, работни дрехи и средства за храна, но синдикалистите бранеха интересите на собственика Валентин Захариев. И ако навремето реагираха като синдикални лидери, днес положението нямаше да е катастрофално.

Реакцията ни е за това, което се случи в събота.

Насред Кърджали председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви, че неплащането на заплати не е престъпление. Сиреч, металурзите да са наясно веднъж завинаги, че собственикът на ОЦК Валентин Захариев не може да бъде подведен под наказателна отговорност. И май е много права, че криминализирането на неплащането на работните заплати е твърде крайна мярка.

Но защо не реагираха още същия ден от КНСБ, след като те подкокоросаха металурзите с това искане. И защо не реагираха в неделя, че и в понеделник… Всъщност, няма да реагират докато Цецка Цачева е шеф на българския парламент.

Защото от КНСБ не защитават интересите на металурзите, а гонят техни си цели. Неслучайно, след като КНСБ застана открито зад офертата на полската компания „Силезия" за временно стопанисване на ОЦК, металурзите стигнаха до прозрението „Тези пак се готвят да лапат!".

© 24 родопи