Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Как да изберем пасатор

Как да изберем пасатор

Публикувана на 05.10.2020 | 21:23
2847 прочитания


Изборът на пасатор може да ви се струва лесна работа, но всъщност  трябва да се приема много сериозно. Този  уред спестява много време и е незаменим помощник в приготвянето на различни ястия – пюрета, супи, млечни шейкове, смутита и много други. 

А в случай, че имате малко дете, на което да приготвяте специална бебешка храна, пасаторът е просто незаменим. Този кухненски помощник има редица предимства, но когато трябва да избираме какъв точно модел да предпочетем, възниква логичен въпрос – кой от всички видове на пазара, ще ми свърши най-добра работа? 

Нека видим какво ни съветват специалистите от Ladybook.bg.

Мощност на пасатора

Мощността е това, което трябва първо да проверите, преди да закупите  пасатора. Обикновено тя е в порядъка на  140-1200 вата. Колкото по-мощен е пасаторът, толкова по-бързо ще работи, а и толкова по-минимален е риска от прегряване при обработка на по-твърдите продукти. За да се справи успешно с по-голямата част от задачите, пасаторът следва да е с поне 450 вата мощност. 

Но, ако например желаете да разбивате с лекота лед, да обработвате месо, моркови и други от този тип, трябва да изберете модел с капацитет минимум 600-800 вата. 

Скорости и режими

Смесителите най-често имат няколко скорости. Колкото са повече, толкова по-точно бихте могли да регулирате скоростта на въртене на ножа, в зависимост от това колко са твърди продуктите, а също и целта, която сте си поставили и височината на съда, в който смилате. В случай, че използвате по-нисък съд, не трябва да работите на най-високите скорости, за да избегнете неприятните пръски, които неминуемо ще се появят.

Един изпитан трик е, когато обработвате по-твърди продукти, да използвате първоначално по-ниска скорост, а после да увеличите. Затова колкото повече скорости има вашият пасатор, толкова по-удобно ще се работи с него.

Накрайници и допълнително оборудване 

Повечето пасатори имат накрайник за нарязване и смесване, накрайник за разбиване и купа-чопър. Наличието на допълнително оборудване е голямо предимство, защото това прави пасатора още по-функционален. 

Основният накрайник е с функция да смила и размесва, като се справя чудесно с повечето задачи – например приготвяне на крем супи, различни коктейли и смутита, а също и други подобни неща. Той има остър нож и покривен купол, който  минимализира риска от разпръскване на продуктите по време на работа. Останалото допълнително оборудване дава още по-голямо удобство при нужда от допълнителни манипулации. Така че, ако мислите да се развихрите в кухнята на макс, добре е да изберете именно такъв модел, който предлага и допълнително оборудване.

Ако все още имате колебания, вижте пълното ръководство за покупка на пасатор