Как да изберем шкаф за телевизор?

Публикувана на 22.12.2021 | 11:58
2378 прочитания


ТВ шкафовете са мебели, за които не бива да забравяте при обзавеждането на хола, дори когато телевизорът не стои върху тях. Какви са критериите, които трябва да вземете предвид при избора на такива мебели, за да съчетават практичност с красота. Ето отговорите на тези важни въпроси.

ТВ шкафове и стил на интериора

Такива мебели - въпреки сравнително малките си размери - могат напълно да променят облика на интериора. Могат или да го допълват, или да не се вписват в неговия стил. Несъответствието не винаги е лошо, разбира се, стига да изберем еклектика, тоест смесване на различни стилове. Въпреки това, ако искате да постигнете добра комбинация от довършителни елементи, си струва да изберете ТВ шкафове, които да съответстват на други мебели, например по цвят.

Размерът има значение

Друг критерий за избор е размерът на такава мебел. В тази ситуация трябва да вземете предвид не само размерите на телевизора, но и това, че такъв шкаф не трябва да бъде твърде голям по отношение на размера на стаята. Ето защо трябва да вземете предвид ширината на мебелите, която обикновено е в диапазона от 120 до 210 см. Най-добре е да го изберете така, че шкафът да е по-широк от диагонала на устройството, оптимално с около 5 до 10 см.

Функционалността не е по-малко важна

Телевизионните маси или шкафове също трябва да са практични. Затова перфектни ще бъдат вариантите с практични чекмеджета и отделения или допълнителни рафтове. Благодарение на тях в хола ще бъде възможно да се поставят много предмети и дреболии и дори детски играчки. Такива мебели също са чудесен начин да покажете собствената си колекция от компактдискове, книги или винилови плочи. В тази ситуация обаче си струва да изберете малко по-големи модели, които ще могат да ги поберат.

Както можете да видите, шкафовете за телевизор трябва да бъдат избрани внимателно и обмислено, за да не се затрупва интериора с твърде големи мебели и в същото време да се използва добре наличното пространство. Въпреки това, с няколко практически съвета, това определено може да се направи.