Какво оказва влияние при формирането на арматурно желязо цена

Публикувана на 15.06.2023 | 16:39
460 прочитания


Основополагащи за сигурността и здравината на всеки строеж са качественият бетон и устойчивото арматурно желязо. Арматурата повишава способността на бетона да издържа на натиск и опъване. Още на ранен етап от планиране на строежа трябва да се намери доставчик, който да предлага разнообразие и качество на изгодна арматурно желязо цена. За предпочитане е да се спрете на фирма със собствен арматурен двор и собствен транспорт.

Договорете всички подробности по доставката, когато уточнявате финалната арматурно желязо ценаДоставката на арматурата до строежа е услуга, която трябва да бъде изрично договорена, тъй като за нея се изисква специализирана техника. Често разтоварването на арматурното желязо става на значителна височина, за което е необходим кран. Когато преговаряте с доставчик и коментирате арматурно желязо цена, не пропускайте да обсъдите и транспорта до вашия обект, както и разтоварването. Уверете се, че фирмата, с която ще подпише договор е в състояние да изпълни услугата качествено, коректно и в срок, със собствен транспорт. Ако се налага вие да търсите външна фирма за транспорт, това със сигурност ще доведе до оскъпяване, а най-вероятно и до забавяне.

Количеството влияе при определянето на арматурно желязо цена

Както при всеки продукт, така и при арматурното желязо - колкото по-голямо количество поръчате, толкова по-изгодна ще е цената. Какво ще е количеството необходимо за вашия строеж ще определи проектантът - следвайте точно предписанията. Колкото по-мащабен е проектът, толкова по-голямо ще е необходимото количество арматура и съответно ще получите по-изгодна арматурно желязо цена. Дори и за по-малки количества може да получите добро предложение, стига да откриете качествена и доказана фирма за арматура.

Качеството на материала е решаващо за формирането на арматурно желязо цена

От определящо значение при формиране на арматурно желязо цена е и качеството на материала. Различният вид арматурно желязо се изработва от различна стомана, която притежава специфични особености.

Според начина на обработка стоманата за арматурно желязо бива горещо валцувана и студенообработена.

Според външния си вид стоманата за атматурно желязо може да е обла и с периодичен профил - тип “Елха”, “Винт” и студено прещипната.

По отношение на якостните характеристики се различават няколко типа стомана. Стоманата клас А-I се отличава с голяма пластичност и ниска граница на провлачване, тя е гладка, с кръгло напречно сечение и диаметър от 4 до 40 мм. Отново с кръгло напречно сечение, но и с ребра по винтова линия е стоманата клас А-II, която е с диаметър от 10 до 40 мм. Стоманата клас А-III е с кръгло напречно сечение и оребрена по рибена кост. Характерно за този тип стомана е, че по поръчка може да бъде изработена с дебелина от 36 до 120 мм. Периодично прищипнат е профилът на стомана клас А-IV, която се предлага с диаметър от 10 до 32 мм. Всеки от различните класове стомана има различно приложение при изработването на арматура за строеж.

Уверете се, че доставчикът, който сте избрали разполага с нужното разнообразие, за да ви осигури точната арматура, която е необходима за вашия проект. Фирма със собствен арматурен двор поддържа солидни наличности и може, както да предложи добра арматурно желязо цена, така и да изпълни поръчката коректно и в срок.