Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Какво си поиска Бай Шиле за изборите?

Какво си поиска Бай Шиле за изборите?

Публикувана на 23.10.2015 | 11:32
2561 прочитания


Финалът на изборите е близо. Минаха сума ти партийни величия,  от къде ли не. Облъчваха хората и ги заситиха с обещания. За пореден път. 

В едно село, както на всякъде се изреждаха кандидати от всички партии, събрания, събрания, кандарми, само Бай Шиле все не му оставаше време да иде и да чуе какво говорят там.

Един от мъститите кандидати обаче,  лично се поинтересувал от това, кога ще му е удобно на Бай Шиле да се проведе събранието та и той да присъства. 

Уговорено било и човечеца се отзовал на предизборното събрание. Слушал Бай Шиле с интерес  и чекел да дойде неговия ред, за  да си каже болката.

Всички искали по нещо от кандидата, кой улица, кой вода, кой работа, друг пък искал мост и най накрая дошъл ред на Бай Шиле.

- Хааа да кажа и аз господин кандидат кмет моя си зор, той е от преди четири години, га минаваше пак и ни са втасваше. Тааа от тогава още имам зор оти немога да ползвам това дето получих от миналите избори. Хубаво е, че сега си дошол пак, та са надам да оправиме работата. 

Нетърпеливия кандидат прекъснал Бай Шиле и му рекал:

-Казвай по на бързо, че времето си тече и закъсняваме за другото село.

Бай Шиле свалил шапката си и стискайки я здраво в отрудените си ръце казал:

- Искам едни моде да ми дадеш.

Настъпила тишина, а кандидата малко смутен попитал Бай Шиле:

- Защо така бе Бай Шиле?

А  Бай Шиле отново застискал шапката в ръцете си и му рекъл:

- Оти, от миналите избори, ни дадахте хуй, и сега си искаме и мъдете, та да го комплектоваме, та белким некой види файдо от изборисе!

Етикети: избори, Бай Шиле
© Родопчани