Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Кърджали кани на ашуре в събота

Кърджали кани на ашуре в събота

Публикувана на 20.11.2014 | 10:26
1619 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


На 22 ноември събота/ от 11.00 часа в Кърджали на Пазара на производителите в близост до централната джамия ще се раздаде ашуре на кърджалийци. Това съобщават от пресцентъра на община Кърджали.

Отбелязването на Деня Ашуре, което се организира със съдействието на община Кърджали и побратимената община Османгази,Бурса, РТурция вече се превърна в традиция , тъй като всяка година се раздава ашуре на мюсюлмани и християни по време на месец Мухаррем. 
 
За събитието в Кърджали ще пристигне делегация от община Османгази, Бурса. Кметът на община Османгази Мустафа Дюндар и кметът на община инж.Хасан Азис ще се включат в раздаването на ашуре. Гости на празника ще бъдат районния мюфтия Бейхан Мехмед и енорийския свещенник отец Петър.Ще се приготвят общо 5000 порции като те ще бъдат раздавани в Кърджали, Джебел и Момчилград. Желаещите да опитат вкусното ястие са добре дошли на проявата в събота.
© пресцентър на Община Кърджали