Кърджали на път да се побратими с австралийска община

Публикувана на 17.01.2014 | 18:03
1013 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


Заместник областният управител Назми Мюмюн бе упълномощен от кмета на община Кърджали да  проведе среща от негово име в община Мелбърн, Австралия, където беше на частно посещение в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, съобщават от пресцентъра на община Кърджали.

Назми Мюмюн е предал писмото от кърджалийския градоначалник до кмета на община Мелбърн лорд Робърт Дойл с предложение за побратимяване на двете общини. Вероятно през следващите седмици ще има отговор от тяхна страна на предложението. Въпреки почивните дни за администрацията около празниците, кметът на Мелбърн е упълномощил за провеждане на среща г-жа Джейн Шарууд, ръководител на международните връзки на община Мелбърн. По време на срещата, продължила около час, са били коментирани въпроси от областта на икономиката и инвестициите, междуетнически, религиозни, културни и др. въпроси. Г-жа Шарууд е споделила,че е минавала само веднъж през България през първите години на прехода.

Зам.-областният управител съобщава, че в Мелбърн живеят около 1000 български граждани, преселили се там в различно време като сериозна част от тях са от Кърджалийско.Той е разговарял с част от тях, които са проявили жив интерес към случващото се по родните им места.

© пресцентър на община Кърджали