Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Кърджалийски спортно–интелектуален клуб с награда от Велинград

Кърджалийски спортно–интелектуален клуб с награда от Велинград

Публикувана на 20.05.2014 | 09:49
1054 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


На 13 и 14 май Българска Асоциация ”Спорт за всички” организира Национален преглед на Клубовете “Здраве и дълголетие” за Южна България в европейската спа-столица Велинград под надслов "За спорта възраст няма". Спортно – интелектуален клуб “Ахридос ” към Военен клуб Кърджали участва в прегледа с представителна група от 24 души, съобщават от пресцентъра на Община Кърджали.

Кърджалийци доказаха, че и хората на третата възраст могат да спортуват и то с удоволствие. Композицията "Родопа пее и танцува", с която клуб "Ахридос" участва в надпреварата, порази публиката с емоционалния си заряд, фолклорни мотиви и невероятен хъс на участничките. „Посещението във Велинград бе по покана на местния клуб, който чества 10 години от своето създаване. Нашият музикален поздрав за юбилярите взриви залата при тържественото откриване на националния преглед, а домакините обещаха да ни гостуват”, обясни Елена Топалова. Въпреки, че прегледът няма състезателен характер мнението на организаторите е солидарно. От 14 - те клуба с над 260 участници в прегледа, най-добри са представителите на Велинград, София и Кърджали. А кърджалийки получават признанието за най-чаровни, оригинални и амбициозни дами.

Тази първа победа на Спортно-интелектуален клуб "Ахридос" е стимул за бъдещата дейност в утвърждаването му като средище за спорт, грижа за здравето, отмора и духовно общуване на хората от третата възраст в Кърджали.

© пресцентър на Община Кърджали